Hej. Jeg er Stefan Seidler SSWs spidskandidat til forbundsdagsvalget den 26. september 2021.

 

Lad mig sige det helt klart: Vi kommer alt for tit til kort i Berlin. Støtte til udvikling og infrastruktur strømmer alt for langsomt til Sydslesvig. Sådan kommer vi ikke fremad. Der skal mere til!


Der skal være livskvalitet nok for alle i Sydslesvig og det kræver udvikling.
Jeg vil tage fat og arbejde for, at vi ikke forsvinder i skyggen af ​​metropolerne omkring os og ikke længere bliver glemt i Berlin hele tiden.


Stefan Seidler

Nu kommer Norden.

Stationer i mit liv

Barndom i Flensborg Sporskifte

 1979-1995 

I 1979 blev jeg født i Flensborg. Min mor kom oprindeligt fra Aabenraa og var lærer på Gustav Johannsen-Skolen i Flensborg. Hun var aktiv i det danske foreningsarbejde i Sporskifte. Senere var hun formand for SSV i Flensborg og byrådsmedlem. Min far stammer fra Flensborg. Han var sælger i en tømmerhandel i byen og passioneret hjemme-håndværker. - Jeg havde en dejlig barndom, spillede fodbold hos ETSV, badminton hos SdU og var glad for skolegangen på Oksevejens Skole.

Unge år & politisk engagement

  1995 - 2007 

I 1995 byggede jeg sammen med gode venner SSV-Ungdom op igen og blev landsformand i 1998. Jeg var også meget aktiv i SSV blandt andet som kandidat til landdags- og kommunalvalg, som næstformand i Flensborg og borgerligt medlem af byrådet. Der blev også organiseret demonstrationer for gensidig respekt og mangfoldighed. I 1996 tog jeg realeksamen på Gustav Johannsen-Skolen. I 2000 dimitterede jeg som student fra Duborg Skolen. Derefter var jeg i militærnægter-tjeneste på Flensborghus - 2001 flyttede jeg til Danmark for at studere statskundskab. Jeg blev medlem af Radikale Venstre (social-liberalt midterparti, hvis nogen skulle være i tvivl) hvor jeg mødte min søde kone Marianne.

Marianne & Lisbeth - studier & job

  2007 - 2009  

2007 kom min fantastiske datter Lisbeth til verden. I dag er hun en dygtig svømme-livredder og svømmetræner. I 2008 blev jeg gift med vidunderlige og kloge Marianne i Helligåndskirken i Flensborg. Hun er lektor i matematik og fysik på et gymnasium i Danmark. - I 2007 afsluttede jeg mine studier i Statskundskab ved Aarhus Universitet. Det var en skøn tid. Derefter startede jeg min professionelle karriere som program manager for EU's dansk-tyske INTERREG-program.

Helene - over grænsen

  2009 - 2014  

I 2009 kom min anden vidunderlige datter Helene til verden. I dag følger jeg hende til mange svømmekonkurrencer. - Indtil 2014 arbejdede jeg som chefkonsulent for internationalt og grænseoverskridende samarbejde for Region Syddanmark i Vejle. Jeg havde en nøglerolle i udformningen af ​​samarbejdet på tværs af grænsen på mange områder: redningstjenesten, uddannelses-samarbejde, på energiområdet og hos kulturen. Et højdepunkt for mig var tilrettelæggelsen af ​​mindehøjtidelighederne for 150-årsdagen for slaget på Dybbøl Banke i 2014.

Danmarks-koordinator & brobygger

  2014 - indtil i dag  

Siden 2014 arbejder jeg ved Slesvig-Holstens regering som koordinator for samarbejdet med Danmark. Jeg udvikler samarbejdet på tværs af grænsen på mange områder. Kystkoalitionen (SPD, Grønne og SSV) og minister Anke Spoorendonk hentede mig ombord i 2014. I 2017 kom Jamaica-koalitionen (CDU, Grønne og FDP) til og jeg kunne fortsætte mit job for dem. Jeg har lært at bygge broer på tværs af politiske skel. I årenes løb har jeg opbygget et stærkt netværk i Slesvig-Holsten, Berlin, København og Bruxelles.